maanantai 6. helmikuuta 2012

Tuokiokuvia

Sunnuntain kävelyretki suuntautui ostoksille.  Huomenna olemme olleet KTM:ssa 4 viikkoa ja Lähetysseuran vierastalosta on tullut meille koti: koti, johon on hyvä palata. Reilun kaupan tuliaisia kotiväelle sekä ystäville on ostettu monta kassillista. Pitänee pukea kaikki Suomeen palautuvat vaatteet ylle lentomatkaksi, että saadaan tavarat mahtumaan laukkuihin.

Kävellessä mietin Kuoppamäen Sininen ja valkoinen –laulua. ”Mitä siitä kertoisin, laudat eessä ovien, vai sen kaiken rikkauden…” Molempia tarjolla täälläkin. Pääkaduilla ja turismipaikoissa näkee kerjääviä lapsia ja vammaisia, lemuavan joen suistossa asuu satoja ihmisiä rötisköissä ja katukoirat, naudat ja vuohet etsivät ravintoa tienvarren roskakasoista.  Värikkäisiin asuihin ja runsaisiin koruihin sonnustautuneet rouvat kävelyllä, hienot hotellit, niiden puutarhat ja ravintolat, temppelialueet munkkeineen sekä miljoonia turisteja houkutteleva Himalajan vuoristo on yhtälailla läsnä. Jos olisimme täällä turisteina, emme ehkä näkisi niin hyvin Nepalien arkeen. Vierailut asuntoloissa ja vammaisten työpisteissä pakottavat meidät kohtaamaan ihmisiä niminä, tarinoina ja unelmina. Hekin haluavat toivon ja tulevaisuuden. Hindulaisuus ei tätä heille tarjoa.

Kuulemme liikenteen äänet, generaattorien pärinät, koirien haukunnan ja lintujen laulun. Haistamme pölyn läpi leipomon leivät ja kukkakaupan tuoksut. Näemme hehkuvat hedelmätiskit sekä kangasvalikoimat, kukkivia kirsikkapuita ja krasseja. Tunnemme auringon hehkun päivettyneillä kasvoillamme ja odotamme työmatkojamme laakson ulkopuolelle.

1 kommentti:

  1. hei vaan teille molemmille! olipas kiva lukea taas kuulumisia. ihan kuin olisi vähän päässyt "näkemään" teidän silmillänne sitä todellisuutta siellä. on varmasti totta, että kun uskaltautuu ohi turisti-stauksen, voikin löytää jotain uutta ja ainutkertaista: myös oman pään sisältä. avoin mieli ja seikkaileva asenne auttavat varmasti uusien kokemusten edessä. tosi kivoja valokuvia - odotetaan innolla suomen valokuvasulkeisia kun tuletta takaisin! on myös varmasti mukavaa, kun olette molemmat siellä yhdessä. voi jakaa toisen kanssa ja syventää kokemuksia...toisesta voi ehkä myös löytyä uutta "ytyä" uudessa tilanteessa selviytyessä - ainakin voisin niin kuvitella. avartavia kokemuksia, uusia ihmisiä - väriä ja iloa elämäänne siellä kaukana! terkkuja myös jallilta:)

    VastaaPoista