lauantai 14. tammikuuta 2012

Irtojugurttia ja kananmunia muovipussissa

Ensimmäinen perehdytysviikko takana. Löydämme itse jo toimistolle, tavarataloihin, lähikauppaan (20m), terveysasemalle ja pankkiin. Hannu osti uuden vesipänikän (20l) ~60 snt ja Päivi aamuksi munakastarpeet ja vihannekset 90 snt viereisessä kuvassa hymyilevältä lähikauppiaalta.  Lähes koko kauppa näkyy kuvassa.

Ravintolalounas maksaa reilun euron. Juomasuosikkimme on kuuma vesi! Ruokamenomme ovat siis varsin kohtuulliset. Ai niin, kakkukauppa löytyi toimiston läheltä ja kolmea sorttia vähän maisteltiin..

Nepalin kielen tunteja on ollut päivittäin ja osaamme tervehdykset, kohteliaisuudet, viikonpäivät, osan numeroista ja muutamia ruokasanoja. "Aaza sanibaar ho" , "Ma Felm Nepal maa kaam garchu", Muri muri dhanjabad!!
Olemme tutustuneet Felmin (Lähetysseura) työntekijöihin ja osaan Forward Lookingin ja suurlähetystön väestä. Ensi viikko pitäisi vielä olla perehdytystä.

Kotona opettelemme elämään säästäen sähköä ja vettä sekä lämmittämään yhtä huonetta kaasulla ja valaisemaan kynttilällä. Aamulla oli kuuraa maassa, ja makuuhuone oli jäähtynyt aamuun mennessä 14 asteeseen. Neljä peittoa päällä kuulostaa satukirjamaiselta, mutta todellisuus on toista.. Jostain pääsee aina kylmää ilmaa peiton alle, kun osa peitoista on lattialla.

Huomen aamulla ei kello soita ja edessä on vapaapäivä lueskellen..

1 kommentti:

  1. Teillähän on miltei samanlaista kuin Suomessa taannoisen sähkökatkon aikaan. ;) Miksi muuten osa peitoista on lattialla?? Mitä täytettä peitteissä on, vai ovatko ne huopia?
    - - Terveisiä myös kirpparilta, aloitimme tänään.
    t. Vappu

    VastaaPoista